Sasi Gathering

08:00 - 20:00 Chateau de Tribomont, Belgie

SASI: laat de natuur met rust

Bangsa Adat AllifURU houdt van 14 oktober 2020 een bijeenkomst met Youth elders en stamoudsten van inheemse volken uit de vier windrichtingen om het leven op onze planeet te beschermen.

Bangsa Adat AllifURU(Maluku) past al duizenden jaren Sasi toe om in harmonie te leven met de natuur.Sasi wordt toegepast als o.a. het aantal van een bepaalde dier- of plantsoort wordt bedreigd. Kort gezegd is het een verbod op activiteiten die dieren, planten, het water, lucht en of de aarde schaden.

 

Daarom zal deze dag in het teken staan van Sasi.

 

Bangsa Adat AllifURU wil Sasi met andere volken delen om de balans in de natuur wereldwijd te herstellen. Een Sasi-raad bestaande uit Jongeren en een Sasi-lijst spelen hierbij een belangrijke rol. Op de Sasi-lijst komen o.a. gebieden die beschermd gaan worden of bescherming nodig hebben.

 

Tegelijkertijd heeft deze driedaagse bijeenkomst als doel om broederschap en eeuwenoude, banden tussen volkeren aan te halen. Inheemse stamoudsten delen hun oralegeschiedenis, overleveringen en kennis.

 

Jij kan deze unieke bijeenkomst van inheemse volken en hun bondgenoten steunen.

 

Om te zorgen dat alle stamoudsten bij de bijenkomst aanwezig kunnen zijn, vragen we om een bijdrage in de kosten. Hiermee geven we een gift terug aan de mensen die al duizenden jaren lang voor de aarde zorgen zodat dat we dit met elkaar ook in de toekomst kunnen blijven doen.

 

Maak jouw donatie over naar [rekeningnummer] onder vermelding van SASI ElderGathering.

Sasi Gathering

  • Location: Chateau de Tribomont
  • Time: 08:00 - 20:00