RMS STRIJD o.l.v. FRONT SIWA LIMA

In opdracht van Almarhuma Pelpina Sahureka werd in 2017 de Leiding van de R.M.S. strijd en de Leiderschap van het Front Siwa Lima en Pemerintah Darurat overgedragen aan het Front Siwa Lima in de Tanah Air. Tegelijkertijd werd ook de pusaka, de R.M.S. vlag daarbij overhandigd.

mr.dr. Chris Soumokil (†1966)   Generaal Tamaela (†1978)   Njonja Pelpina Sahureka (†2017)  

Front Siwa Lima, opgericht in 1977 , is de Zuidmolukse bevrijdingsbeweging die strijdt voor de Internationale Erkenning en de Totale Onafhankelijkheid en Vrijheid van de Republik Maluku Selatan.

De naam Siwa Lima werd gekozen omdat het AllifURU volk uit 2 grote stammen bestaat Pata Siwa en Pata Lima (Centraal Maluku), Uli Siwa en Uli Lima (Noord Maluku) en Ur Siwa en Ur Lima (Zuidwest Maluku). De naam Siwa Lima werd door Generaal Tamaela gegeven. En het was Generaal Tamaela zelf die in augustus 1950, vrede tot stand wist te brengen tussen de eeuwenlange vete van de Pata Siwa en Pata Lima op Seram.

Het woord Front geeft aan dat het Front Siwa Lima altijd voorop zal gaan in de strijd en zich zal blijven inzetten voor de Totale Vrijheid en Onafhankelijkheid van de Republik Maluku Selatan.

Het Front Siwa Lima baseert de R.M.S. strijd op de proclamatie van de Onafhankelijkheid van de Republik Maluku Selatan op 25 april 1950. De proclamatie van de Republik Maluku Selatan op 25, is een legitieme rechtshandeling genomen door het Zuidmolukse volk om haar bestaan als volk en staat te kunnen waarborgen. De rechtmatigheid van de R.M.S. werd door belangrijke rechterlijke instanties bevestigd w.o. de ‘Nederlandse Vereniging voor Internationaal Recht’.

Het Front Siwa Lima houdt zich onverkort vast aan de Totale Onafhankelijkheid van de Republik Maluku Selatan zoals geproclameerd op 25 april 1950.

'Internationalisering van de R.M.S. strijd is nodig om de Internationale Erkenning van de Republik Maluku Selatan te realiseren’

FSL in Benin (West-Afrika)